Voordat de voetbalclub T.P.O. (Tussen Puinhopen Opgericht) zijn bestaansrecht kreeg, waren er op Moerdijk al twee voetbalverenigingen te weten: M.V.V. (Moerdijkse Voetbal Vrienden) en D.V.O. (Door Vrienden Opgericht). Door diversen omstandigheden zijn beide clubs omstreeks 1942 opgeheven. Na de bevrijding in mei 1945 werd de start gemaakt voor een nieuwe voetbalvereniging n.l. v.v. T.P.O. Een stukje grond, gelegen aan de Sportstraat (huidige Weth. Mattheestraat) werd "speelklaar" gemaakt. De granaat en bomtrechters werden provisorisch gedicht met zand en het "balletje" kon gaan rollen. Op 1 februari 1946 werd in het gymgebouw van de Heilige Hart school de oprichting voltooid. Onder voorzitterschap van Peet van der Made en de bestuursleden Bas Kanters (secretaris), Jo den Ridder een feit.

In de periode van 60 jaar heeft v.v. T.P.O. op 6 locaties gespeeld. Niet alleen op ons eigen dorp, want tijdens de watersnood was het onze buur Siveo uit Lage Zwaluwe die T.P.O. 3 jaargangen speeltijd gunde op hun complex aan de Groenendijk. Vanaf 1978 is het huidige sportcomplex aan de Weth. Mattheestraat nr.8 het thuisfront en het voetbaldomein. Ondanks een moeizame start op deze locatie (door de vele verzakkingen op de voetbalvelden) heeft intensief overleg met de bereidwillige collega's van B en W van Hooge & Lage Zwaluwe en Klundert een goed resultaat opgeleverd.

Met de twee speelvelden, twee oefenhoeken, twee kleedkamers en kantine had TPO zeker geen klagen. Een accommodatie om trots op te zijn. De aankoop van de opstallen in 1986, de plaatsing van een lichtinstallatie rond één van de velden in 1991 en de uitbreiding van de accommodatie in 1995 (bestuurskamer, berging, scheidsrechterskleedkamer en verzorgingsruimte) was de verdienste en het werk van (vele) vrijwilligers. En die vrijwilligers zijn er nog steeds en hebben TPO gemaakt tot wat het nu is, een gerenommeerde voetbalclub waar alles goed is geregeld en waar mensen graag komen hetzij als lid of als toeschouwer. Het is altijd gezellig op de trainingsavonden en op de speeldagen zaterdag en zondag.

Nu anno 2012 zijn er inmiddels 2 kleedkamers bijgekomen, een vernieuwde luxe scheidsrechtersruimte en een zeer uitgebreide verzorgingsruimte, die gerund wordt door Corné Brant en Jan Eestermans. In deze verzorgingsruimte kan men tevens ter revalidatie gebruik maken van diverse toestellen, o.a. fietsen en een loopband.

De (ver)bouw is casco weggezet en het waren ook hier alweer vrijwilligers die het karwei afgemaakt hebben. Voorlopig kan TPO met deze kleedkamers weer jaren vooruit. Inmiddels heeft ook de kantine een facelift ondergaan en is door één van onze sponsors voorzien van een oranje vloer (in de clubkleuren) met daarin ons clublogo. Het nieuwe plafond met moderne verlichting maken de kantine helemaal af.

Niet te vergeten is ook de groenploeg. Deze vrijwilligers zorgen voor het groen onderhoud. Hierdoor ziet ons complex er als een plaatje uit.